Tarlós: Márciusban utazhatunk a 3-as metró új szerelvényeivel

2017. március 17. 10:07    
nyomtatás
 
Már márciusban forgalomba állnak a 3-as metró felújított szerelvényei, miután a negyedik felújított szerelvény múlt héten jött meg Oroszországból - mondta el Tarlós István, az Indexnek adott interjúban.


A 3-as metróra megvan, meglesz a forrás, a főpolgármester bízik abban, hogy a kiviteli tervekre kiírt tenderekre mostantól reális, nem túlárazott pályázatok érkeznek. A BKV időt akart nyerni, amikor a kiviteli tervek helyett az engedélyezési tervekre írta ki az első pályázatokat, de nem számított arra, hogy a reálisnál 50 milliárd forinttal drágább ajánlatok érkeznek.

A kivitelezés csúszásával kapcsolatban elmondta, hogy az májusban kezdődött volna, de a metrópótlásra az állam azt akarta, hogy legyen kiszervezés, ennek megfelelően kiírták a tendert, amit aztán az NFM hátba támadott. Mivel még 40 millióra meg is akarták büntetni a fővárost, ezért a BKV jogorvoslatért fordult a bírósághoz, amit első fokon meg is nyert. Ez okozta a pályázat majdnem fél éves csúszását.

A beérkezett autentikus szakvélemények szerint nem balesetveszélyes a 3-as metró - tette hozzá. A negyedik új szerelvényt múlt héten hozták meg Oroszországból, így azt már márciusban forgalomba állítják.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium