Előfizetői tartalom

Több ezer szállodai szoba épül Budapesten

Portfolio
A gazdasági válság kitörését követő sokk után a turizmus 2010 óta évente dinamikusan növekedett, 2015-ben globálisan 4% növekedést, össz-európai szinten több, mint 600 millió vendégérkezést, azaz 5%-os, Kelet-Európában pedig 7% bővülést jelentett és a statisztikák 2016ra is kedvező képet festenek. Ezen pozitív trendek alól Magyarország sem kivétel és hazánk, annak főbb desztinációi, különösen Budapest élvezik a konjunktúra pozitív hatásait, vonzva turistákat, szállodaüzemeltetőket és befektetőket egyaránt. A most zajló szállodai fejlesztéseknek köszönhetően a magyar fővárosban akár 2000-el is nőhet a szállodai szobák száma - derül ki a BDO szállodapiaci elemzéséből.

Brexit, migrációs fenyegetettség, Kína gazdasági nehézségei, olajválság - úgy tűnik, alapvetően egyik gazdasági kockázat sem töri meg a turisztikai szektor lendületét: az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) középtávon globálisan 4,7%-os, Európára nézve 4-4,5%-os, míg Közép-kelet Európára 5% feletti növekedést prognosztizál ezen a területen.Budapest lehet az egyik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés