Előfizetői tartalom

Az Orbán-kormány 2018-ig beveszi a Budai Várat

MTI
Még ebben a kormányzati ciklusban újjáépül a budavári lovarda, a Főőrségi épület és a Stöckl-lépcső, valamint a tervek szerint 2018-ig rekonstruálják a palota Szent István-termét is - számolt be az Országgyűlés Kulturális bizottságának ülésén L. Simon László. Az államtitkár szerint szerint nincs ma Magyarországon felelős politikus vagy szakember, aki fel tudja becsülni, mennyibe kerül a budai Vár teljes rekonstrukciója.

A Budavári palotáról szólva kiemelte, hogy annak középkori emlékei jelenleg nagy részben nem láthatók; ezeket szeretnék most feltárni, és egy földalatti múzeumban bemutatni, újabb réteggel gazdagítva a várat. A palotát most elfoglaló Magyar Nemzeti Galéria (MNG), Budapesti Történeti Múzeum (BTM) és Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) alapterületének most mindössze 34...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés