Előfizetői tartalom

Így férne el még egy város Londonban

Portfolio
Az egyre zsúfoltabbá váló Londonban egy egészen egyedülálló ötlettel álltak elő arra, hogyan lehetne a kevés szabad építésre alkalmas területből minél többet kihozni. Az "Endless City" névre keresztelt projekt keretein belül egy 300 méter magas felhőkarcolót húznának fel a brit fővárosban, mely önmagában egy komplett városrészt alkotna. A hatalmas épület különböző részeit - üzleti-, kereskedelmi-, szórakoztató- és lakónegyedeket - összefonódó rámpák tucatjai kötnék össze. A sok zöld terület és a korszerű technológiai megoldások segítségével pedig minimalizálnák a "végtelen város" környezeti hatását és növelnék fenntarthatóságát.

Az "Endless City" mint felhőkarcoló nem is magasságával, hanem szélességével és a benne helyet kapó létesítmények sokszínűségével kerülhet be a világ legjelentősebb magasházai közé. Ha valaha is elkészül ez a függőleges város, mely több ezer lakó mellett egyéb funkcióival további tízezrek igényeit elégíthetné ki, teljesen átalakulhat a városokról alkotott képünk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés