Előfizetői tartalom

Az amerikai munkaerőpiaci adatok mozgatták a nyersanyagokat

Portfolio
A pénteki kereskedésben az amerikai munkaerőpiaci adatok voltak a befektetők fókuszában: míg a foglalkoztatottak száma tovább bővült, addig a munkanélküliségi ráta minimálisan emelkedett. Mindezek után a nap végére a dollár valamelyest erősödött több vezető nemzetközi devizával szemben, míg a Dow Jones UBS árupiaci index értéke 0,3 százalékkal került lejjebb.

Tovább bővült a foglalkoztatottság májusban az Egyesült Államokban, ugyanis a várt 163 ezer fő helyett 175 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. A munkanélküliségi ráta viszont a prognosztizált stagnálással szemben 7,5 százalékról 7,6 százalékra emelkedett. A vegyesre sikerült adatokat követően a befektetők a következő hónapokban napvilágot látó statisztikákra figyelhetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés