Előfizetői tartalom

Csak pillanatnyi volt a fellélegzés Európában, DAX: -5%

Portfolio
A tegnapi megingást követõen ismét meredek esésbe kezdtek az európia indexek, a DAX a delet elhagyva már 6-os csökkenést is mutatott, de a francia CAC is 5%-kal esésben járt, eközben a londoni FTSE 100 3,8%-ot veszített értékébõl. Az eladók láthatóan ma is bankszektort találták meg. A görög népszavazással kapcsolatos ma reggeli hír további bizonytalanságot okoz a piacon, hiszen egy esetleges elutasító eredmény beláthatatlan következményekkel járhat. Az amerikai piacok nyitásával kisebb megnyugvás érkezett a piacokra, a DAX végül 5, a CAC 5,4%-os csökkenéssel zárt, a londoni FTSE 100 2,6%-kal zárt alacsonyabban.Fontosabb részletek A minapi, reméltnél hûvösebb kínai jelzések az eurózóna megsegítésére eleve rontották a múlt heti uniós csúcs utáni eufórikus hangulatot. A tegnap bejelentett görög népszavazási szándék pedig csak fokozta a korrekciót, annak következményei egyelõre beláthatatlanok. A nap során több pánikszerûen összehívott miniszteri találkozó csak tovább fokozta a bizonytalanságot. A banki és biztosítási szektor vezette az esést, de adtak mindent a nyersanyagoktól a defenzív szektorokig.

2011. november 01. 17:42 Megosztás Nem sikerült taplraállni Zárásra eltûnt az amerikai piacok nyitásával megékezett kisebb fellélegzés. A DAX és CAC is 5% felett esett, a nap vesztesei pedig a bankok közül kerültek ki. A rossz hangulatra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés