Előfizetői tartalom

A ciprusi bizonytalanság növelte az arany árfolyamát

Portfolio
A Dow Jones UBS árupiaci index jelentős mértékű emelkedést produkált tegnap, miközben a dollár a legfontosabb devizákhoz képest szintén erősödött. Az, hogy az index a dollár erősödése ellenére is ekkora mértékben tudott erősödni, a nyersanyagpiac erős teljesítményét jelzi. A ciprusi bizonytalanság tovább növelte az arany által nyújtott biztonság iránti igényt, így annak árfolyama jelentős emelkedésen ment át. Az energiahordozók egységesen erősödtek, a földgáz pedig újra hatalmas emelkedéssel zárt.

A Dow Jones UBS árupiaci index a tegnapi kereskedésben jelentős mértékben, 0,6 százalékot drágult, miközben a dollár jegyzése a legfontosabb devizákhoz képest szintén erősödött 0,38 százalékot. A dollár árfolyamának emelkedése a dollárban jegyzett nyersanyagok árának csökkenésével szokott járni, ezért az index ilyen mértékű erősödése az árupiac nagyon jó teljesítményére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés