Előfizetői tartalom

Pánikban is profitált a Goldman Sachs

Portfolio
Szűk két hete a Goldman Sachs short pozíciók nyitását ajánlotta az arany piacán, majd alig pár nappal ezt követően a sárga nemesfém árfolyama meredeken esni kezdett, mely révén vastag profitra tehettek szert a befektetési bankra hallgató befektetők. A Goldman azonban kedden visszavonta korábbi ajánlását, bár továbbra is pesszimisták a sárga nemesfém kilátásaival kapcsolatban, igaz, ezzel nincsenek egyedül, ugyanis a UBS ma visszavágta a sárga nemesfémre vonatkozó egy- és háromhavi célárfolyamát.

Már nem shortolja az aranyat a Goldman Április 10-én kiadott elemzésében eladásra ajánlotta a Goldman Sachs az aranyat 1 450 dolláros unciánkénti célár mellett. Napokkal ezután a sárga nemesfém árfolyama meredeken zuhanni kezdett, 15-én pedig évtizedek óta nem látott mértékben esett, mely során az árfolyam 1 321 dolláron ütött lokális minimumot. A Goldman Sachs a pánikhangulat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés