Előfizetői tartalom

Zuhant a magyar piac: 2,9%-ot esett a BUX

Portfolio
Jelentősebb eladói nyomás alá került a magyar piac, a BUX 2,9%-os esést szenvedett el. Legjobban a MOL papírjai zuhantak, 4,4%-ot estek zárásra, de az OTP részvényei is rosszul szerepeltek. Európa és a régió is kisebb pluszt mutatott, így jelenlegi teljesítménnyel jelentősen alulteljesítjük a többi piacot. A legnagyobb félelmeket most a nyugdíjpénztárakkal kapcsolatos fejlemények okozzák, ennek pedig főleg a kisebb papírokra lesz negatív hatása. Most azonban minden papír esett függetlenül a részvény likviditásától. A mai esés hatására az összes blue chip a sokak által figyelt technikai szintekig esett. Ezeket törve jöhetne újabb komolyabb eladói nyomás a részvényekben. Érdemes szoros figyelemmel követni a piacot.

A nemzetközi hangulattal egészen biztosan nem indokolható a mai esés, a főbb nyugat-európai részvényindexek ugyanis kismértékű emelkedéseket mutatnak, miközben itthon jelentősebb eséseket láthatunk. A német DAX 0,6%-ot, a francia CAC-40 0,2%-ot erősödött a nap folyamán annak ellenére, hogy a napokban ír mentőcsomag, illetve a spanyol és portugál adósságproblémák ismét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés