Előfizetői tartalom

Az EU is beszállhat a szegedi szuperlézer fenntartásába

Portfolio
A magyar, a cseh és a romániai lézerközpontok vezetői egy múlt heti brüsszeli egyeztetésen arról tárgyaltak az EU illetékeseivel, hogy megszerzik az Európai Kutatási Infrastruktúra Konzorcium minősítést, mert ez amellett, hogy a felépült kutatási infrastruktúra jobb kihasználását segíti, az Európai Unió tartós további finanszírozását is megteremtheti - derül ki a szegedi ELI lézerközpont beruházás tulajdonosi jogait gyakorló Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal mai közleményéből.

A közlemény emlékeztet rá, hogy Pálinkás József, az NKFIH elnöke múlt pénteken a Csehországban és Romániában hasonló nagyságú forrásból megépült lézerkutatási központok vezetőivel együtt Brüsszelben tárgyalt az Európai Bizottság kutatásért felelős biztosával és főigazgatójával és megállapodtak abban, hogy a kutatóközpontok berendezései egy Európai Kutatási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés