Előfizetői tartalom

Belengetett kormányzati korbács: sokan összekapták magukat (3.)

Portfolio
Miután április elején több területen lazította a 2007-2013-as uniós források felhasználási szabályait a kormány, illetve miután múlt pénteken Csepreghy Nándor a futó uniós projektek mielőbbi befejezését sürgette, ma megjelent a késedelmes állami projektek havonta frissülő adatbázisa. A Miniszterelnökség által a Portfolio-nak küldött részletes adatok alapján az látszik, hogy igen jelentősen, 491 darabbal esett a késedelmes projektek száma és ezzel párhuzamosan a késedelemmel érintett összeg is 156 milliárddal esett.

Az előző 7 éves uniós ciklus forrásainak teljes lehívása érdekében a kormány számos területen erőfeszítéseket tesz, így például jogszabályokat változtat (ld. az április eleji lazító csomag), anyagi ösztönzőket vezet be, illetve a jövő évi büdzsére vonatkozó retorziókat lenget be. Emellett arra is figyelmeztet, hogy az az állami, illetve magánszektorbeli projektgazda...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés