Előfizetői tartalom

"Csacsiság" az egész újraiparosítás?

Portfolio
A kormány gazdaságpolitikájának egyik fő iránya, az újraiparosítás "csacsiság" - jelentette ki az 52. Közgazdász Vándorgyűlés EU-források felhasználásáról rendezett délutáni szekcióülés egyik előadásában Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke. A kritikával lényegében egyetértett Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója is. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium volt államtitkára, a 2014-2020-as magyar-EU Partnerségi Megállapodás (PM) főtárgyalója röviden megvilágította az újraiparosítás tartalmát, védelmébe véve azt. Saját korábbi elemzésünk az újraiparosítás témájáról:

Kapcsolódó cikkünk2014.04.15Újraiparosítás? Minek?Jelenleg uniós átlagban 16% körül jár az ipar/GDP arány, amely Magyarországon 24%-ot tesz ki, építőiparral együtt 27%-ot. Erre alapozva Vértes azt feszegette, hogy a magyar ipar emellett modern, exportképes, lényegében egyedüli ágazatként nő, és csaknem egyedüliként tőkét is vonz, így feltette a kérdést, hogy akkor "miért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés