Felgyorsítják az uniós projekteket a megyékben

2017. május 17. 16:53    
nyomtatás
 
A Terület- és településfejlesztési Operatív Programban megvalósuló beruházások egyes részelemeinek engedélyeztetése kiemelt eljárási rendben történik a kormányhivatalok bevonásával - hangsúlyozta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára Székesfehérváron egy sajtótájékoztatón. Fejér megye a program keretében 64,3 milliárd forintot kap, melyből 28 milliárd jut a két megyei jogú városnak.


Az államtitkár elmondta, az engedélyeztetési eljárások egyszerűsítésével és rövidítésével lehetővé válik az építési beruházások gyorsítása. Hozzátette: további segítség a nyertes településeknek, hogy a támogatási szerződések megkötése és a közbeszerzési eljárások lefolytatása után az elnyert összeget teljes egészében átutalja számukra az állam, így biztosan nem lehet probléma a beruházások anyagi hátterével sem.

Fejér megye összesen 64,3 milliárd forintot kap a Terület- és településfejlesztési operatív programból: a megye 106 településének 36,1 milliárd, míg a két megyei jogú város közül Székesfehérvárnak 18,6 milliárd, Dunaújvárosnak 9,6 milliárd forint jut. Megjegyezte, a pénz több mint feléről támogató döntések születtek, de a többit is hamarosan odaítélik.


Oláh Gábor, az NGM regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára kiemelte: azt kérték a Magyar Államkincstártól, hogy a nyertesekkel a támogatási szerződéseket június elejéig kössék meg azért, hogy már júniusban kiutalhassa az NGM a projektekre nyert teljes összeget. A településektől pedig azt kérték, hogy a beruházások jussanak el idén kétharmados készültségi szintig és lehetőség szerint jövő év végére fejeződjenek be.

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy májusban a közgyűlés újabb 28 projektjavaslatról dönt és további négymilliárd forintot oszt szét a települések között.

Az elmúlt hetekben már több megyében is meghirdették a nyerteseket a TOP keretében, melyekről korábbi cikkeinkben számoltunk be:

2017.05.12 16:42 Több mint 29 milliárdos EU-pénznek örülhet Csongrád

2017.05.11 17:26 Brutális tempót diktálnak a nyertes önkormányzati EU-s projekteknek

2017.05.11 13:07 Már 30 milliárd forintnyi EU-forrás sorsa eldőlt Szabolcsban

2017.05.10 12:40 Egy újabb megye örülhet az uniós milliárdoknak

2017.05.02 18:11 Ömlenek az uniós milliárdok a megyékbe

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk

F?rum
 
 
X
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Kötvényportfólió-kezelő
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
Prémium