Előfizetői tartalom

Már ma felmondhatják az M4-es autópálya építési szerződéseit

Portfolio
Az Index tegnap esti, illetve a Népszabadság ma reggeli értesülései szerint a kormány mai ülésén már dönthet is arról, hogy felbontják az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építésére vonatkozó kivitelezési szerződéseket. A Népszabadság információi szerint az erre vonatkozó előterjesztés már el is készült és a lap adatai szerint a 110 milliárd forintosnak mondott beruházásból 48 milliárdot már ki is fizettek a hatóságok, illetve a beruházásból összesen 34,5 milliárd jutna a Közgép vezette konzorciumnak. A kormány egyébként ma a Quaestor-botrány kapcsán az állami pénzek brókercégeknél való elhelyezésének, illetve a kincstári számlavezetésnek a kérdésében is sok fontos dolgot eldönthet.

Amint tegnap esti cikkünkben jeleztük: nem világos, hogy a kormány által hangoztatott kartellvád hogyan került elő (előkerült-e) az érintett autópálya szakaszról szóló, az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalásokon. A Bizottság illetékes szóvivője ugyanis nem nevesítette ezt az aggályt, a magas építési árat viszont igen. Amint arra szintén rámutattunk: a beruházás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés