Előfizetői tartalom

Miniszterelnökség: kiemelten figyelnek most Magyarországra az EU-pénzek miatt (2.)

Portfolio
Az EU28-ban elfogadott mintegy 430 Operatív Program fele mögötti intézményrendszert még nem auditálta az Európai Bizottság, miközben Magyarország nagyon gyorsan halad a pályázati pénzek kiosztásával, és emiatt kiemelt figyelem övezi brüsszeli auditorok és más tagállamok felől - jelezte a mai projektmenedzsment egyeztetés keretében Dányi Gábor. A Miniszterelnökség helyettes államtitkára emlékeztetett arra, hogy a tagállamok első harmadában járunk minden fontos pályázati rendszerbeli mutatót tekintve. Éppen ezért a tárca egy összefoglalót készít, amely elmagyarázza az európai partnereknek a pontos hátteret és kereteket. Arról, hogy Magyarország a hatodik helyen állt június végén a tagállamok között a nyerteseknek már megítélt pályázati pénzek terén, két hete írtuk meg:

Kapcsolódó cikkünk2016.10.12Jól elkapta a rajtot Magyarország az EU-pénzek szétosztásábanA jellemzően másfél havonta sorra kerülő pályázati projektmenedzseri szakmai egyeztetés keretében Dányi az alábbiakat emelte ki: Magyarország már a 7 évre szóló uniós keretének 73%-át meghirdette pályázatok formájában, így most kiemelt figyelem övezi 3500 milliárd forint körül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés