Előfizetői tartalom

Új közbeszerzési törvénnyel igazodunk az EU elvárásaihoz

Portfolio
A Széchenyi 2020 fejlesztési ciklus Operatív Programjaihoz több mint 1100 észrevétele, illetve kérdése volt az Európai Bizottságnak, és az ezekről szóló egyeztetések ezen a héten lezárulnak, így jövő hétfőig az összes tárca benyújtja Brüsszelnek az egyes dokumentumokat végleges jóváhagyásra - jelezte egy mai miniszterelnökségi sajtótájékoztatón Vitályos Eszter Zsuzsanna. A tárca európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára a Brüsszeli észrevételek tisztázása kapcsán az egyik legfontosabb változásnak nevezte azt, hogy Magyarország új közbeszerzési törvényt készít. Ez várhatóan 2015 nyarán lép majd életbe, de egyes szabályokat már ezt megelőzően is érvényesíteni tervez a kormány a közbeszerzések során.

Mind Vitályos Eszter, mind Csepreghy Nándor, a tárca helyettes államtitkára azt hangsúlyozta, hogy az új törvény egyszerűbb, gyorsabb, átláthatóbb, kevesebb adminisztrációval járó közbeszerzési gyakorlathoz fog hozzájárulni. Ez a bejelentés azután érkezett, hogy egy minapi döntéssel egy eddig "kiskapunak" számító eljárásrendet (a nemzetbiztonsági érdekekre való hivatkozással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés