Előfizetői tartalom

Tényleg jócskán átírták az első vállalati K+F+I pályázatot

Portfolio
A múlt heti jelzésekkel összhangban érdemben átdolgozták a kiírók a vállalatok K+F+I tevékenységét támogató 50 milliárd forintos felhívást, és emiatt valóban október 30-ra eltolták a pályázat beadhatóságának kezdetét. A támogatható tevékenységek terén több lényeges módosítás, illetve pontosítás is bekövetkezett, emellett a mérföldkövek, az önerő kérdésében is vannak változások, valamint a pontozási táblázatban (tartalmi értékelésre vonatkozó szempontok) is figyelni kell a módosításokra. Mivel az elszámolható költségek terén is "belenyúltak" a pályázatba, így az ehhez kapcsolódó költségvetési táblázatot is át kell alakítani. A hiánypótoltatható és nem hiánypótoltatható jogosultsági kritériumokra is nagyon oda kell figyelni. Az első értékelési fordulót a december 7-ig beérkező pályázatokra egyszerre tartják, és könnyen lehet, hogy ezzel ki is merül a teljes, két évre nyitva tartani tervezett keret.

Csütörtökön jelent meg a kormány hivatalos pályázati oldalán az az összefoglaló közlemény, amelyre már számítani lehetett, hiszen rengeteg pontosító kérdés érkezett az ügyfélszolgálatokra az augusztus végén közzétett "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" című (GINOP-2.1.1-15 kódszámú) felhívás kapcsán. Külső szakértői cikkünk alapján mi is rámutattunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés