Előfizetői tartalom

Csepreghy: vállalniuk kell a lehallgatást az új pályázatértékelőknek

Portfolio
"Csak az értékelhet, aki szerepel a pályázatértékelő szaknévsorban. Múltját átvilágíthatják, beszélgetéseit a korrupció elkerülése érdekében lehallgathatják" és azt, hogy nemzetbiztonsági szempontból ellenőrizhető, "már az elején vállalnia kell, éppen a tisztaság érdekében" - többek között ezeket hangsúlyozta az új pályázatértékelői rendszer bevezetésének jellemzőiről Csepreghy Nándor. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az új rendszert azzal indokolta: "Úgy gondoljuk, mindezekkel nullára lehet csökkenteni az olyan, valójában nem létező cégek befolyását a piacon, amelyek azt hirdetik, hogy "segítik" a brüsszeli források megszerzését."

A szombaton megjelent terjedelmes interjú néhány fontosabb üzenete: Az új, 2014-2020-as ciklus egyik fő újdonságát az jelenti, hogy "megváltoztatja a kormány a pályázatelbírálási rendszer alapjait". "Teljesen világos, főként átláthatóbb mechanizmusról van szó". "Pályázatot csak az értékelhet, aki szerepel a pályázatértékelő szaknévsorban, azaz projektértékelésre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés