Előfizetői tartalom

Napelem, szigetelés, ablakcsere - átírták az ingyenhitel szabályait

Vízi Ildikó
Szeptember 1-től a korábbinál is kedvezőbbek lesznek a lakossági energiahatékonysági beruházások finanszírozására meghirdetett, nulla százalékos kamatozású hitelprogram igénylési feltételei - derült ki az Magyar Fejlesztési Bank Zrt. sajtóközleményéből. Könnyítés a természetes személyeknél, hogy a 2 millió forintot elérő, vagy meghaladó kölcsön felvétele esetén az elvárt fedezettség mértékét csökkentették, illetve a korszerűsítés tárgyát képező ingatlan rendeltetésszerű használatát már nem kell fűtési célú energiaszámlákkal igazolni. Szintén kedvező módosítás, hogy a lakástakarék-pénztári megtakarításokat a kölcsön elő- vagy végtörlesztésére is felhasználhatják az ügyfelek. A további módosításokat, kiegészítéseket és pontosításokat alábbi cikkünkben foglaljuk össze.

Néhány szó az érintett pályázatokrólA lakosságnak szóló, energetikai korszerűsítést támogató pályázatok teljes keretösszege 115 milliárd forintot tesz ki, amelyből közel 24 ezer lakóépület korszerűsítése valósulhat meg országszerte. Pest megyében (VEKOP-5.2.1-17) 3 ezer, a többi 21 ezer pedig azon kívüli régiókban, országszerte (GINOP-8.4.1/A-17). A pályázatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés