Előfizetői tartalom

Erős üzenet a magyar hatóságoknak a csalás elleni vezértől

Portfolio
Magyarországon vagy alacsony a korrupció, vagy nincs meg a készség, a képesség a hatóságoknál, hogy feltárják az ügyeket, mindenesetre azt látjuk a magyar adatok alapján, hogy messze az uniós átlag alatti a szabálytalanságokkal és csalásokkal kapcsolatos bejelentések aránya - fogalmazta meg erős üzenetét a magyar RTL II-n szerda este levetített exkluzív interjúban az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) főigazgatója. Giovanni Kessler szerint a korrupció nagyon magas politikai költséggel is jár, és kijelentette: "sokkal jobb, ha Önök maguk tárják fel a korrupciót, vagy a csalást, mintha ezt valaki kívülről, vagy Brüsszel tárja fel."

Magas politikai kockázatokkal is jár a korrupcióGiovanni Kessler, az OLAF főigazgatója exkluzív interjút adott az RTL II Magyarul Balóval műsornak a magyarországi korrupciós helyzettel, illetve az OLAF tapasztalataival kapcsolatban. Az interjú még a múlt pénteken Budapesten megrendezett uniós csalás és korrupció elleni konferencia keretében készülhetett, de csak szerda este került...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés