Előfizetői tartalom

Kiket támogassunk EU-pénzből? - Nagyon nem mindegy

Nestor Andrea igazgató
|
Kaszap András, KPMG
Az utóbbi időben alaposan kivesézte a Portfolio az Európai Uniós támogatások gazdaságélénkítő hatását. Egy fontos adalék azonban nem került napirendre, ez pedig a nagyvállalati és KKV-támogatások hatékonysága közötti különbség, ami sok országban okoz fejtörést, és az egyes államok egészen különböző válaszokat adnak rá. Magyarországon a külföldi multiknak jut a legtöbb nagyvállalati támogatás.

A magyar gazdasági növekedés erősen kiszolgáltatott az európai uniós forrásoknak - derül ki a Portfolio e tárgyú cikksorozatából. A számításokat azonban megnehezíti, hogy a támogatások és azon belül a vállalati támogatások multiplikatív hatását nehéz megbecsülni. A KPMG a 2007-2013-as támogatási ciklus adatainak felhasználásával arra kereste a választ, hogy a közvetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés