FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

A bankok feltőkésítéséről indul meg a nagy vita az EU-ban

Portfolio
Az európai bankok közvetlen feltőkésítését lehetővé mechanizmus bevezetéséről és ennek időzítéséről is vitázhatnak ma kezdődő brüsszeli találkozójukon az Európai Unió pénzügyminiszterei - írja a Bloomberg. Hónapokig elnyúló vitára lehet számítani arról, miként lehet állami források felhasználása nélkül helyrebillenteni szükség esetén a bankokat.

Bár az EU tisztségviselői szerint az eurózóna közel hároméves adósságválságának legrosszabb szakasza már véget ért, még nincs egyezség arról, mikor és miként legyen felhasználható közvetlen bankmentésre (feltőkésítésre) az EU 500 milliárd euróra rúgó állandó válságkezelő alapja, az ESM. Ugyanígy a rossz minőségű banki eszközök (legacy assets) sorsáról sincs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés