Előfizetői tartalom

A dominó-hatástól retteg a piac (Quaestor)

Portfolio
Az előttünk álló héten továbbra is az európai bizonytalansági tényezők határozhatják meg a nemzetközi piacok mozgását. Görögországban egyre valószínűbb, hogy újabb választásokat írnak ki, és a piaci szereplők egyre nagyobb hányada kezdi mérlegelni, milyen következményekkel járhat, ha a hellén állam kilép az eurozónából. A legnagyobb problémát a pénzügyi fertőzésveszély jelenti, az emelkedő spanyol és az olasz kötvényhozamok jól jelzik az aggodalmakat. Ebben a helyzetben továbbra is a menedékeszközökbe, így többek között amerikai dollárba és német állampapírokba áramolhatnak a pénzek, míg a kockázatos eszközökből, így a részvény- és a nyersanyag-piacokról további tőkekivonás történhet - olvasható a Quaestor e heti piaci kitekintőjében.

Az előttünk álló napokban az amerikai makrogazdasági adatoknak van némi esélyük arra, hogy időlegesen háttérbe szorítsák a görög híreket. Kedden várható az amerikai kiskereskedelmi forgalom áprilisi teljesítményéről szóló adatközlés, a várakozások szerint a húsvéti ünnepeket követően megtorpanhatott a bővülés, az év első három hónapjában látott felfutás után....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés