Előfizetői tartalom

A nap ábrája: a londoni tőzsde felülteljesítő volt!

Portfolio
Sokkolta a piaci szereplőket, hogy győzött a Brexit a népszavazáson. Az európai részvénypiacokon így már a nyitást követően durva zuhanásokat láthattunk. Az angol tőzsde viszont nap végére valósággal megtáltosodott, a londoni FTSE-100 index értéke 3 százalékos eséssel zárta csak a napot, pedig reggel még közel 9 százalékos mínuszban állt. Ezzel felülteljesítő volt a nyugat- és dél-európai tőzsdék között. A nap végi erősödés vélhetően shortzárásoknak volt köszönhető, vagyis annak, hogy sokan rosszul mérték fel a helyzetet és további esésre fogadtak a nyitást követően. De mivel ez nem következett be, és felépülés kezdődött a piacokon, folyamatosan elkezdték zárni pozícióikat. Ez pedig jelentős vételi erőt generált.

A többi piacon nem volt ilyen számottevő javulás, a német tőzsde értéke közel 7 százalékot, míg a francia tőzsde értéke 8 százalékot esett. A spanyol, az olasz és a görög tőzsdéken pedig vérengzés volt.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés