Előfizetői tartalom

Adj el májusban és meggazdagodsz! - Itt vannak a számok

Portfolio
Egyre többet hallani mostanság a "Sell in may ang go away" jelenségről, ami lényegében azt tanácsolja a befektetőknek, hogy májusban adják el részvényeiket, és majd csak valamikor Halloween idején vásárolják vissza azokat. A United ICAP egy friss tanulmánya szerint az a befektető, aki 1950-ben a Dow Jones indexbe fektetett és az említett tőzsdei mondás alapján vállalt kitettséget a piacon, közel 100-szorozni tudta mostanra kezdeti befektetését.

Itt a május: mit kell tenni a részvényekkel? A tőzsdei befektetők körében régóta ismert már az ún. "Sell in may and go away" mondás, mely különösen az év ezen időszakában került a figyelem középpontjába, ugyanis azt tanácsolja a befektetőknek, hogy érdemes májusban eladniuk részvényeiket a közelgő nyári hónapok előtt. A mondás szerint a részvényeket ezt követően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés