Előfizetői tartalom

Besokallt a német kormány: odavágtak a napenergia-támogatásoknak

Portfolio
A német vezetés ismét hozzányúlna a napenergia-támogatásokhoz. A támogatások csökkentéséről szóló bejelentést a gazdasági és a környezetvédelmi miniszter együtt jelentették be. A kormány célja, hogy a napenergia további nagy ütemű terjedése nem okozzon túlzott növekedést az áram fogyasztói árára, valamint hogy a napenergetikai beruházások ne vonjanak el túlzott mértékű tőkét az egyéb tiszta technológiáktól.

A rendkívüli (átvételi-) tarifavágáson túl a kormány számos olyan adminisztratív javaslatot is tett, amivel tovább mérsékelné a napelem-telepítéseket. A két, a témában korábban egymással szemben álló javaslatokat megfogalmazó minisztérium közös beterjesztése szerint a március 9-től esedékes (rendkívüli) tarifavágás következtében a 10 kW alatti egységek után kilówattóránként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés