Előfizetői tartalom

Brókerbotrány: kétszer többet is visszakaphattál volna a bukódból

Portfolio
Az elmúlt hetekben kirobbant brókerbotrányok miatt reflektorfénybe került a hazai Befektető-védelmi Alap, mely részben vagy egészben mérsékelheti a befektetők veszteségeit. Bár a károsultak egy jelentős része várhatóan egyáltalán nem számíthat kártalanításra (Quaestor-kötvénykibocsátás más kategóriába esik), azok sem feltétlen boldogok, akik valamekkora összegű kompenzációra jogosultak. Itthon, hasonlóan sok más európai országhoz, az EU által előírt minimális összeget fizeti a kártalanítási alap. Egyébként pedig csak halkan megjegyeznénk, hogy a Európai Bizottság évekkel ezelőtt benyújtott egy módosító javaslatot, melyben egységesen 50 ezer euróra emelték volna a kártalanítási alap alsó határát. Ez pedig két és félszerese lett volna a jelenleginek.

Nagy a bajFebruár 24-én jött a sokkoló hír az MNB-től, a Buda-Cash meghamisította az elmúlt több mint 10 év adatszolgáltatását, és mintegy 100 milliárd forinttal nem tud elszámolni. A soron következő napokban sorra estek ki a csontvázak a szekrényből, előbb a Hungária Értékpapír Zrt.-nél majd a Quaestor Értékpapír Zrt.-nél is szabálytalanságokra bukkant a felügyelet....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés