Előfizetői tartalom

Brüsszel kinyírná a dönert!

Portfolio
Az Európai Parlament Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottsága nem engedélyezné, hogy a mélyfagyasztott dönerhúshoz foszfátot adjanak, amennyiben decemberben az Európai Parlament követi a bizottság döntését, az a ma ismert dönergyártás végét jelentheti.

Kevesen tudják, de a dönerhúsban foszfát is van, ami segít a víz megkötésében, és összetartja a hús különböző alkotóelemeit, hogy azok stabilabban álljanak a nyárson, a foszfát nélkül a hús hamarabb kiszáradna és szétesne. Eddig nem volt pontos európai szabályozás azzal kapcsolatban, hogy lehet-e foszfátot használni a fagyasztott dönerhúsban, ezen szeretett volna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés