Előfizetői tartalom

Bajban az európai autóipar

Portfolio
A kapacitáscsökkentés elkerülhetetlen az európai autóiparban, a gyártók többsége ugyanis minden egyes legyártott autón veszteséget szenved el - nyilatkozta a Peugeot vezetője a Párizsi Motor Show keretében. Ugyanezen az eseményen a Volkswagen vezetője elmondta, pénzügyi segítség nélkül némely gyártók csődbe mehetnek - tudósít a Bloomberg.

A Peugeot arra számít, hogy Európában a személyautók és könnyű tehergépjárművek piaca mintegy 8%-kal zsugorodik az idei évben, ami romló kilátásokat tükröz, korábban ugyanis még 5%-os visszaesésre számítottak. Philippe Varin a Párizsi Motor Show keretében újságíróknak elmondta, az elkövetkező 2-3 év is nehéz lesz, ami az eladásokban nagyjából stagnálást hozhat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés