FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Elektromos autóval jártuk a várost: nem egyszerű megtankolni

Hámor Iván
Nem lehet rohamos ütemű fejlődésről beszélni, amikor az elektromos járművek elterjedéséről esik szó. A havi statisztikákból kiderül, hogy egy-egy példánnyal szinte mindig bővül a létszámuk - köszönhetően néhány olyan cégnek, mely az új technológiákat, vagy a környezetvédelmet PR eszközként is használja -, de a mindennapi, gyakorlati használatukat erősen korlátozza az a tény, hogy "tankolni" csak a telephelyen, parkolóházban, vagy az otthoni garázsban lehetséges, hiába van már Budapesten közel tíz nyilvános töltőoszlop.

Az előző év végi dömpingnek köszönhetően megszaporodtak a nyilvános, utcai elektromos autó töltőállomások, de ezek közül - a Portfolio.hu saját vizsgálata alapján - mindössze egyetlen egy használható a Peugeot iOn tesztautóban is megtalálható kábellel, és telefonos segítség nélkül. Az e-Mobility közösség tagjai által telepített, üzemeltetett töltőoszlopok ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés