Előfizetői tartalom

Hódít a luxus az európai utakon

Portfolio
A nyári szünetet követően ma tette közzé legfrissebb hivatalos statisztikáit az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA), melyekből kiderült, hogy júliusban 5 százalékkal növekedett az új autók regisztrációjának a száma az EU-ban. Ugyanakkor sok idő nem maradt az örömre, ugyanis a júliusi adatokkal együtt napvilágot láttak az augusztusi számok is, melyek 5 százalékos csökkenést mutattak az előző év azonos időszakához képest. Ugyanakkor az mindenképpen pozitív fejlemény, hogy április után volt még egy hónap, amikor a javulás jeleit mutatta az európai autópiac. Ráadásul több olyan tendencia is kialakulóban van, ami szintén optimizmusra adhat okot a piac jövőjét illetően. Az egyik a Daimler hónapok óta tartó szárnyalása, amihez immár a BMW is csatlakozott, ráadásul júliusban két számjegyű növekedés volt tapasztalható a luxusautó-gyártók értékesítéseiben. A másik pedig, hogy júliusban és augusztusban több volumengyártó is növelte értékesítéseit Európában.

Biztató jelek az európai autópiacon A hivatalos nyári szünetet követően publikálta adatait az európai új autó regisztrációkra vonatkozóan az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA), melyből kiderült, hogy júliusban erősödés volt tapasztalható az európai autópiacon. Ebben az időszakban közel 0,983 millió darab járművet regisztráltak, ami 5 százalékos növekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés