Előfizetői tartalom

Nem szűnik meg az elektromos autók adómentessége

Portfolio
Múlt héten söpört végig a hír a magyar sajtóban, hogy megszűnhet az elektromos autók cégautó- és gépjárműadó-mentessége, de ez nem igaz. Kérdésünkre válaszolva a Nemzetgazdasági Minisztérium elmondta, hogy nem a kedvezmény szűnik meg, hanem annak adminisztrációs módja módosul, ebből viszont a tulajdonosok semmit sem fognak érzékelni.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által tavaly októberben benyújtott és a parlament által megszavazott törvény kimondja:A hatályos Gjt. 21. §-a értelmében a környezetkímélő személygépkocsi gépjárműadó-mentessége, illetve az a tény, hogy a környezetkímélő gépkocsi nem tartozik a cégautóadó hatálya alá, csekély összegű (de minimis) támogatásnak minősül. Ezen adóelőnyök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés