Előfizetői tartalom

Szavazott a Parlament, így változnak az autózást terhelő adók, illetékek

Hámor Iván
Hosszúra nyúlt szavazás keretében fogadta el az Országgyűlés a 2012-es adószabályok módosításait, melyek közül sok kihatást gyakorol a cégek járműfenntartására, beszerzésére is. Utolsó pillanatos módosító indítvány alig érkezett ezekhez a paragrafusokhoz, így a legutóbbi tervezetek kerülnek végszavazásra - előre láthatólag november utolsó hetében.

Az új adótörvények értelmében jövőre lényegesen csökken a regisztrációs adó, ugyanakkor az illetéktörvény módosítása megemeli a személygépkocsik átírási illetékét. Ezt a tételt nem csak a használt-, hanem az újautó vásárlók is megfizetik, amikor az első forgalmi engedélyt kiállítja számukra az okmányiroda. Átalakul a cégautóadó is, jelenleg 1600 köbcentiméter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés