Előfizetői tartalom

Csicsergett a Twitter - Ugrál az árfolyam

Portfolio
A Twitter közzétette az amerikai piacok zárását követően a második negyedéves számait: a cég átlagos havi felhasználói és az árbevétele is növekedett, ami szerepet játszott abban, hogy a nettó és az egy részvényre jutó eredménye jelentősen felülmúlja az elemzők várakozását. A cég árbevétele 502 millió dollár volt, ami 61 százalékos növekedést jelentett év/év alapon, ráadásul, ha nem vesszük figyelembe a negatív devizahatást, akkor 68 százalékos növekedésről beszélhetünk. Ezzel az eredménnyel nem csak az elemzők által várt értéket, de a cég által korábban adott 470-485 millió dolláros előrejelzést is sikerült felülmúlni. A hirdetésekből (legfontosabb bevételi forrás) származó árbevétel 63 százalékkal növekedett. A havi átlagos felhasználószám 316 millió fő volt, ami 15 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest. A nem az amerikai számviteli szabályok szerint számolt nettó eredmény 47 millió dollár volt, míg az egy részvényre jutó nyereség 7 cent. Mindkét soron sikerült felülmúlni az elemzői várakozásokat.

Erős számok a TwittertőlA Twitter aktív felhasználóinak a száma átlagosan 316 millió főre emelkedett, vagyis 15 százalékkal nőtt az előző évihez képet. A cég árbevétele 502 millió dollár volt a második negyedévben, ami 61 százalékos növekedést jelentett, ez elsősorban a hirdetések bevételeinek megugrásának volt köszönhető. A nettó eredménysoron 48,5 millió dolláros...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés