Előfizetői tartalom

Dzsudzsák Moszkvában: hová ment a mesebeli királyfi?

Portfolio
Néhány durva blog bejegyzéstől eltekintve az orosz sajtó érezhető rokonszenvvel fogadta, hogy Dzsudzsák Balázs a dagesztáni Anzsi csapatából a moszkvai Dinamóba igazolt. A moszkvai lapok felfigyeltek rá, hogy 19 millió eurós megállapodás szokatlanul gyorsan született meg. Amikor a felek megegyeztek, a szovjet korszak legendás focicsapatának vezetői még távoli trópusi tájakon áldoztak a pravoszláv újév örömeinek, és lényegében csak az utólagos jóváhagyásra érkeztek az orosz fővárosba.

Az elemzők szerint a magyar középpályásnak azért jött jól a váltás, mert az Anzsiban alig nyolcszor léphetett pályára, mivel helyét a nála különböző okokból megbízhatóbbnak tartott orosz Jurij Zsirkov elfoglalta. A Rosszijszkaja gazeta című kormánylap szerint ez "lehetetlenné tette, hogy Dudzsák százszázalékosan kibontakozzon". A Dinamó vezetőinek is sürgős lehetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés