Előfizetői tartalom

A fejlődő piacokban bíznak a gyógyszergyártók - Rosszul teszik?

Portfolio
A nagy originális gyártóknál a gyógyszerfejlesztésekre és termékek exkluzivitására alapozó stratégia a fejlett piacokon láthatóan nem hozza a tőle elvárt reményeket, az elmúlt években rengeteg készítmény veszítette el szabadalmi védettségét (a lejárati hullám pedig még csak most fog kicsúcsosodni), Európában pedig az egyes kormányok komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a gyógyszerek minél olcsóbbak legyenek. Az iparág eddig bízott abban, hogy a fejlődő piacok gyógyírt jelenthetnek majd a problémákra, egy legutóbb megjelent tanulmány azonban nem ezt mutatja - számolt be a Financial Times.

A GlobalData nevű piackutató cég által publikált tanulmány azt mutatja, hogy a fejlődő piacok sem lesznek képesek ellensúlyozni a nagy originális gyártóknál (Big Pharma) keletkező kieséseket. A GlobalData kalkulációi szerint mintegy 47 milliárd dolláros gap lehet az éves szintű bevételekben aközött, amit a gyártók várnak, és amit valójában realizálhatnak a fejlődő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés