Előfizetői tartalom

A Richter is izgulhat Ukrajna miatt?

Portfolio
Forrósodik a helyzet Ukrajnában, a belpolitikai feszültségek pedig a hazai tőzsdei cégek közül az OTP mellett a Richter számára is kockázatokat hordozhatnak. A hazai gyógyszergyártónál Ukrajna ugyan nem tartozik a legnagyobb piacok közé, azonban az utóbbi években azon régiók közé tartozott, melyek a növekedést hozták. Ukrajnában a Richter dollár alapú elszámolást folytat, így a hrivnya árfolyamának nincs közvetlen hatása, a fizetési fegyelem potenciális romlása ugyanakkor veszélyforrás lehet. Érdemes persze megemlíteni, hogy az oroszhoz hasonlóan az ukrán kintlévőségekre is teljes körű garanciát vállal MEHIB, így azok nem dőlhetnek be.

Az ukrán belpolitikai válság a hazai tőzsdei cégek közül az OTP mellett a Richtert is érinti, a társaság ugyanis régóta folytat üzleti tevékenységet az országban. Az alábbi ábrán látható, hogy a Richter gördülő ukrán árbevétele az elmúlt években növekvő tendenciát mutatott, jelenleg pedig csúcsközeli szinteken tartózkodik.Ukrajna egyébként méretét tekintve nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés