Előfizetői tartalom

Több mint 5 milliárdért vásárol be a Bristol

Portfolio
A Bristol-Myers Squibb bejelentette, 5,3 milliárd dollárért megveszi az Amylin Pharmaceuticals gyógyszergyártó céget, mely részvényenként 31 dolláros árat jelent, ez 10%-os prémium a pénteki 28,2 dolláros záróárhoz képest. A tranzakciót mindkét vállalat igazgatósága egyhangúan jóváhagyta. Az ügylet teljes értéke az Eli Lillynek fizetendő kötelezettség miatt és az Amylin nettó adósságállománya miatt mintegy 7 milliárd dollárra rúg - írja a Marketwatch.

Az Amylin megvásárlásával a Bristol-Myers két cukorbetegség elleni gyógyszert is megszeret. Amint az ügylet végleg lezárult, a Bristol-Myers és az AstraZeneca együttműködési megállapodás keretében fejlesztik tovább az Amylin diabétesz készítményeit, ezért az AstraZeneca 3,4 milliárd dollárt fizet az Amylinnek. A Bristol-Myers vezérigazgatója a cukorbetegség elleni gyógyszereket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés