Előfizetői tartalom

Egy fillért sem kap az államtól a BKV - Reagált az NGM

Portfolio
Kivonul a BKV közvetlen finanszírozásból az állam a készülő 2013-as költségvetés tervezete szerint, holott az alig két hónapja aláírt Matolcsy-Tarlós-megállapodás szerint jövőre 22 milliárd forintot adna a kormány a BKV fenntartására - számolt be a Napi Gazdaság. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint 2013-tól az ideihez képest 10 milliárd forinttal csökkenhet ugyan a BKV finanszírozásához nyújtott állami támogatás, de a főváros rendelkezésére álló forrásrendszer várhatóan úgy módosul, hogy fedezetet teremtsen a cég finanszírozására. Az NGM ezt szerdán arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy a Napi Gazdaság azt írta: a kormány a 2013-as költségvetésben már egy forintot sem szánna a BKV finanszírozására.

Kivonul az állam a finanszírozásból? Teljes egészében kivonul az állami a BKV finanszírozásából, a Napi Gazdaság értesülései szerint ugyanis a 2013-as évi költségvetés tervezetében semekkora összeg nem szerepel a tömegközlekedés támogatása címen. Mint ismeretes, a közlekedési vállalat finanszírozásáról folyó tárgyalások az idén hónapokig húzódtak, majd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés