Előfizetői tartalom

Elszállt a Lufthansa

Portfolio
Kellemes meglepetést okozott a Lufthansa ma reggel, amikor közzétette negyedik negyedéves számait. A vártnál nagyobb nyereséggel zárta az időszakot a működési eredmény szintjén és közölte, hogy újra fizet osztalékot. A bevétel valamelyest elmaradt a prognózisoktól, viszont újabb jó hír, hogy a vezetőség bízik a költségcsökkentési programjának sikerességében és új profitcélokat határozott meg. A részvények több mint 5%-os pluszba lendültek. A gyorsjelentés főbb pontjai: Stagnált 2013-ban a Lufthansa bevétele az előző évhez képest, profitszinten pedig jelentős csökkenést könyvelt el a légitársaság a reorganizációs intézkedések miatt. Az egyszeri tételektől tisztított működési eredmény viszont több mint 60%-kal emelkedett tavaly. A negyedik negyedéves profit felülmúlta az elemzői várakozásokat. A Lufthansa menedzsmentje a 2013-as év után részvényenként 45 centes osztalékot javasol. Az idei évre 1,3 és 1,5 milliárd euró közötti működési eredményt vár a cég. 2015-ben a Germanwings már nullszaldós lehet.

Nyereséges negyedik negyedév Az elemzői várakozásoknál valamivel kisebb bevételről számolt be a Lufthansa a negyedik negyedévre: míg a konszenzus szerint 7,52 milliárd eurós bevételt vártak a piacok, a német légitársaság 7,26 milliárd eurós bevétellel zárta a negyedévet. Viszont eredményszinten kellemes meglepetést okozott a légitársaság: működési eredménye 36 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés