Előfizetői tartalom

A napenergia lehet a jövő befektetése

Portfolio
A napenergia felhasználása rendkívüli ütemben terjed és ezzel párhuzamosan jelentős részesedést hasít ki magának az energiaszektoron belül. A fosszilis energiahordozók árzuhanása némileg ugyan lelassította az iparág fejlődését, ez a hatás azonban csak ideiglenes lehet. Tőzsdei befektetőként is profitálni lehet a napenergia előretöréséből, vannak a piacon most is ígéretes cégek.

A californiai Palo Alto városa nemrég írt alá egy szerződést, amiben a szolgáltató vállalta, hogy 3,7 centért biztosít 1 kWh áramot. Dubaiban ugyanezért 2,99 centet kell fizetni, ami azt jelenti, hogy a napenergia segítségével előállított elektromos áram árban versenyképes a többi, fosszilis energiahordozóból nyert árammal, sok esetben a napenergia még olcsóbb is. A napenergia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés