FONTOS Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról
 
Előfizetői tartalom

A rezsicsökkentés a költségvetést is tízmillárdokkal terhelné

Mint ismeretes, a kormányfő pénteki rezsicsökkentéssel kapcsolatos megnyilvánulását a kormányszóvivő a tegnapi nap folyamán konkrét számokkal egészítette ki, amikor úgy fogalmazott, hogy a kormány megbízta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot azzal a feladattal, hogy dolgozza a ki a gáz- és villanyár 10 százalékos csökkentésének feltételeit. A lépés az iparág számára közel 90 milliárdos, a költségvetés számára pedig 23,5 milliárd forintos bevételkiesést jelenthet.

Lázár János később kifejtette , hogy a kormány végleges döntést hozott a kérdésben, és januártól 10%-os árcsökkenés lesz a lakossági áram- és gázszolgáltatásban. Az NFM-re és az ilyen esetekben szakmai apparátusként feladatot kapó Magyar Energia Hivatalra bizonyosan komoly feladat hárul, ugyanis az elmúlt évek energiapolitikai döntései után a hazai energiaellátási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés