Előfizetői tartalom

A szomszéd sikerére tépik ennyire a MOL-t?

Portfolio
Elképesztő módon, 6% feletti pluszban tartózkodik a MOL árfolyama, az általánosan jó hangulaton kívül mintha egyéb tényező(k) is segíthetnék felfele az árfolyamot. A kurdisztáni régió úgy tűnik szolgáltathat nekünk ilyen jellegű sztorival, hiszen a MOL által kutatott Akri Bijeel blokk mellett pár kilométerrel a ShaMaran nevű kanadai cég kövér olajkitermelést mért egyik kútján.

A kanadai ShaMaran által 27%-ban tulajdonolt Atrush blokk egyik kútján a vállalat napi 42 212 hordós olajkitermelést mért, aminek hatására a részvények árfolyama a tegnapi kereskedésben közel 30%-kal emelkedett.Magyar szempontból ez a sikeres találat azért lehet fontos, mert az Atrush blokk tőszomszédságában fekszik az az Akri Bijeel blokk, melyen a kutatási munkák vezetője...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés