Előfizetői tartalom

Bencsik: nem parádézásra, hanem csatanyerésre szerződtem

"Abban vagyunk érdekeltek, hogy olyan új szereplők jelenjenek meg a piacon, akik a korábbi, energetikai elitklubban, a színfalak mögött megkötött megállapodásokat figyelmen kívül hagyva, valódi versenyt teremtenek a hazai energiapiacon" - mondta Bencsik János klíma- és energiaügyekért felelős államtitkár a Portfolio.hu-nak adott interjújában. Az államtitkár egyebek mellett beszélt arról is, hogy milyen feltételek mellett épülhet fel az új megújuló támogatási rendszer (METÁR), az MVM gázpiaci szerepéről, és a Nemzeti Energiastratégiai kormányzati jóváhagyását követő teendőkről.

Stratégia és az új METÁR. Portfolio.hu: Az eredeti elképzelések szerint a Nemzeti Energiastratégia már az év első felében az Országgyűlés elé került volna, azonban most már biztos, hogy ez csak az őszi ülésszakban történhet meg. Mi okozta a csúszást? Bencsik János: Alapos társadalmi egyeztetést folytattunk, és az volt a szándékunk, hogy valóban érdemi legyen ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés