Előfizetői tartalom

Benzinen spórolhatnak az amerikaiak

Portfolio
A jelenlegi költségvetésiplafon-problémák mellett marginális kérdésnek tűnik, de a globális ÜHG-kibocsátás és olajfogyasztás szempontjából korántsem jelentéktelen bejelentést is tett tegnap Barack Obama az ország vezető autógyártói és értékesítői jelenlétében. A korábban kiszivárgott információknak megfelelően a Fehér Ház egyezségre jutott az autóipar szereplőivel egy 2025-ig mutató üzemanyagfogyasztás-csökkentési programban, aminek eredményeként a jelenlegi irányadó fogyasztási érték az időtáv végére közel a felére csökkenhet.

Az Egyesült Államokban 1975-ben határoztak először arról, hogy az üzemanyagok hatékonyabb felhasználását elősegítendő előírják a gyártók számára az átlagos, flottaszintű fogyasztási értékét, amelyet ha nem sikerül tartani, akkor az pénzbüntetést von maga után. A büntetés mértéke önmagában nem volt feltétlenül elrettentő, a főként sportautókat piacra dobó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés