Előfizetői tartalom

Cáfol Brüsszel: nem bólintottak rá a tender nélküli paksi bővítésre

Portfolio
A Bizottság illetékes szóvivője cáfolta azokat a sajtójelentéseket, melyek szerint a testület bármilyen módon állást foglalt volna arról, hogy a magyar kormánynak tendert kellett volna-e kiírnia vagy sem a két új paksi reaktor megépítésére. Budapest ugyanakkor az Euratom szerződés rendelkezéseinek megfelelően előzetes tájékoztatást adott a magyar-orosz megállapodás szövegtervezetéről - számol be a BruxInfo .

Nem derült ki egyértelműen az energiapolitikai biztos szóvivőjének szavaiból szerdán, hogy az Európai Bizottság valóban előzetesen jóváhagyta-e a paksi atomerőmű két új blokkjának építéséről Moszkvában a magyar kormányfő és az orosz elnök által aláírt kormányközi megállapodást, miként azt még kedden kormányzati források állították. Günther Oettinger szóvivője...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés