Előfizetői tartalom

DB: harminc éve nem látott méretű kockázatok az olajpiacon

Portfolio
Harminc éve nem látott méretű kockázatok mutatkoznak a kőolajellátás terén, állapítják meg a Deutsche Bank ázsiai irodájának elemzői egy mai, ügyfeleiknek készített jelentésükben. Az elemzők szerint a nemzetközi kőolajpiac ellátási oldalán az iráni forradalom, illetve az iráni-iraki háború óta nem látott kockázatok mutatkoztak - számol be a CNBC.

Az elemzők főként Irán Hormuzi-szoros lezárásával kapcsolatos fenyegetésével indokolják megállapításukat, de ugyancsak aggasztó hírek érkeznek a nemzetközi kőolajpiac további exportáló országaiból is, így Irakból, Líbiából, Szudánból, Nigériából, Szíriából és Jemenből.A pénzintézet egyik elemzője úgy fogalmaz, hogy kicsi a valószínűsége annak, hogy Irán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés