Előfizetői tartalom

Fatih Birol: nem lesz többé olcsó olaj

Portfolio
Az olcsó olaj korszakának mindörökre vége. Kína mindent elfogyaszt és mindenben az élre tőr. Rendkívül súlyos problémát jelent a fosszilis energiahordozók állami támogatása, miközben az idő múlásával egyre romlanak egy új klímavédelmi egyezmény megszületésének lehetőségei. A világ lakosságának 20%-a nem fér hozzá az áramszolgáltatáshoz, és ez az arány hosszú távon is így maradhat. Dr. Fatih Birol a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) vezető közgazdásza a Közép-európai Egyetemen tartott előadást.

Fatih Birol a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) vezető közgazdásza CEU-n tartott előadásában kifejtette, hogy vége az olcsó olaj korszakának, azzal egyszer és mindenkorra le kell számolni. Kilengésekre persze továbbra is számítani lehet, de hosszú távon az irány egyértelmű, és az felfelé mutat. A jövőbeni olajkereslet-növekedés a nem OECD-országokból érkezik majd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés