Előfizetői tartalom

Fenyegető hangú levél Putyintól - Megszűnhet a gázellátás

Portfolio
Vlagyimir Putyin levélben figyelmeztetett néhány európai vezetőt: "kritikus helyzetet" teremtett, hogy az ukránok nem fizetnek időben az orosz gázért. Sokan attól félnek, hogy az ukrán-orosz konfliktus miatt akadozni fog az EU gázellátása, hiszen Ukrajnán keresztül jut el nyugatra az orosz gáz. Putyin levele erre vonatkozóan tartalmaz is figyelmeztetést - derül ki a BBC jelentéséből.

A Gazprom orosz állami gázellátó vállalat közlése szerint az ukránok immár 2 milliárd dollárral tartoznak Oroszországnak. A cég szerint megkövetelhetnék Kijevtől, hogy előre fizessenek a gázért, de Putyin szerint a vállalatnak távol kell tartania magát az ügytől, amíg a tárgyalások zajlanak "partnereikkel". Putyin ez utóbbiak alatt sokak szerint az EU-t értette. Európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés