Előfizetői tartalom

Formálódik a mini-Nabucco

Portfolio
A Nabucco konzorcium (NIC) az eredeti elképzelés mellett több más forgatókönyvet is vizsgál a kaszpi-térségbeli gáz Európába juttatására. A Dow Jones értesülése szerint a konzorcium jelenleg vizsgál egy kisebb, Bulgáriától Ausztriáig futó vezetéket, amelynek éves kapacitása az eredeti tervben szereplő 31 milliárd köbméter fele lenne.

A konzorcium megerősítette a hírszolgálat értesülését, miszerint a NIC több vezetéktervet is vizsgál az eredeti terv mellett. A hírszolgálat forrása szerint a NIC egyébként még nem tett le az eredeti elképzelésről. A jelenleg hivatalos terv szerint a NIC 3900 kilométer új vezetéket építene, amely Törökország keleti végétől Ausztriáig futna. A vezeték évi 31 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés